IZGUBLJENA NEDUŽNOST Slavica Šarović

izgubljena nedužnost video gif

IZGUBLJENA NEDUŽNOST 

Slavica Šarović

Pjesme

Uvez: Tvrdi

Br. str: 170

Format: A5

Maloprodajna cijena 105,00 kn (15,00 €)

IZGUBLJENA NEDUŽNOST Slavica Šarović

IZGUBLJENA NEDUŽNOST  Slavica Šarović Pjesme Uvez: Tvrdi Br. str: 170 Format: A5

€15.00

„Slavica Šarović piše poeziju, sudjeluje na književnim tribinama, prati trendove, ali ostaje vjerna vlastitom emotivnom izričaju i slavljenju ljubavi koji karakteriziraju iznimno nijansirane metafore kojima oslikava stanje duše, ogoljuje i priznaje žudnju za ljubavi, u današnje vrijeme bezdušja toga prezrenog osjećaja i potrebe.“

Kata Pranjić

„Izgubljena nedužnost“, njena druga stihozbirka zapravo je nastavak poetesinih tematskih preokupacija samo ovaj put s drugačijim, još bogatijim i raskošnijim motivima, ali i dalje bolnim, samotnim zbog izgubljene ljubavi koja joj uvijek iznova izmiče i unesrećuje je. Kao da se u njenom ljubavnom životu ništa nije promijenilo na bolje i u tim ljubavnim mukama i sami se prepoznajemo i zato nam je njena poezija tako bliska. Ona ljubi i kada gubi i čini joj se kako bi joj zlatne ribice u akvariju mogle konačno donijeti sreću. Ili, možda, onaj žuti, lepršavi leptir koji joj je sletio na rub rukava, kada je osjetila sreću znajući da će joj se njena ljubav uvijek vraćati. Ona više ne zatvara vrata u nadi da će joj se vratiti, od tratinčica plete vijenac i svaki cvijetak tako bi rado zamijenila za njegov osmijeh.

(…)

I dalje ona je djevojčica koja se zna posramiti i zarumeniti, i dalje ona je zatočenica u bajci koju je sama stvorila i u kojoj je ona trinaesta vila, ali nagledala se dovoljno preljuba da bi se znala s njima nositi:

I napokon govorim istinu.

Što god bila kemija ljubavi

Mi je zajedno pronalazimo.

Ljubica Šego

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.