PJEVAM I PRIČAM Sonja Kušec

Pjevam i pričam video

PJEVAM I PRIČAM

Sanja Kušec

Uvez: Tvrdi

Br. str: 336

Format: A5

Maloprodajna cijena 128,00 kn (17,00 €)

PJEVAM I PRIČAM Sanja Kušec

PJEVAM I PRIČAM Sanja Kušec Uvez: Tvrdi Br. str: 336 Format: A5

€17.00

O knjizi Sonje Kušec „Pjevam i pričam“

Zbirka pjesama i kratkih priča Pjevam i pričam Sonje Kušec jedna je od onih knjiga koja vas kad ju uzmete u ruke polagano uvlači u svoj svijet i koja vam otvara presjek jednoga ljudskoga života. Tu svakako utjecaja ima i koncept knjige koja gotovo pa kronološki donosi radove od najranije mladosti pa sve do pjesama nastalih netom prije izlaska same zbirke. Tako možemo pratiti, uz ljudski život, i samo autoričino pjesničko sazrijevanje. Velim pjesničko, iako knjiga donosi i pozamašan broj kratkih priča, jer je Sonja Kušec prvenstveno pjesnikinja i pjesme čine bolji dio knjige. Naravno, to ne znači da su priče loše, ali se autorica tek u dvjema pričama uspijeva senzibilitetom i uvjerljivošću izvedbe približiti najboljim svojim pjesmama. Takve su priče (kao i pjesme) one u kojima se dotiče najtraumatičnijih životnih događaja i odnosa s ocem koje svakako mogu ići uz bok svim boljim pričama koje se danas pišu i objavljuju po raznoraznim medijima.

Matias Matko Baković

Autoričinu volju da u istoj knjizi  objedini kako stvaralačka desetljeća, tako i poeziju i prozu, toliko toga što bi, barem prema mome skromnom sudu, bolje pristajalo čitateljima ponuditi odvojeno, volja je koju nam valja poštovati.  Na ovome će joj nesumnjivo biti zahvalni svi oni koji će o njenom stvaralaštvu pisati. Onima koji će Sonjine pjesme i prozne zapise ipak samo čitati, pjesnikinja je prepustila da se sami potrude i  pronađu svoje  Matrjoške.

Željko Stipić


O autorici

         Sonja Kušec rođena je u Zagrebu 1960. godine. Nakon završetka Klasične gimnazije i Srednje glazbene škole (flauta) upisuje Prirodoslovno matematički fakultet i stječe zvanje profesora matematike. Od 1985. radi kao profesorica matematike na srednjoj školi.

         Pisanje poezije dio je Sonjinog života od djetinjstva i rane mladosti, no tek u zrelim godinama poželjela je sa svojim pjesmama, a kasnije i pričama, izaći u javnost.

         Intenzivnije počinje pisati tek nakon izdanja prve, skromne zbirke poezije pod nazivom „Osni presjek“ 2008. godine.

  1. izlazi druga Sonjinaknjiga pjesama i kratkih priča pod naslovom „Pjevam i pričam“. Dosta se autoričih pjesama i priča nalazi u skupnim zbirkama, a objavljivane su i na internetu.

         Među pohvalama i nagradama koje je dobila, sama autorica rado ističe  pohvalu za pjesmu „Kruška“ na natječaju Gradske knjižnice Solin za najljepšu pjesmu 2015., treću nagradu na međunarodnom pjesničkom natječaju „Panonski galeb“ 2016., te srebrnu bravuru na splitskom Pričiginu 2012.

Snimka predstavljanja knjige u Europskom domu:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.